Djurgården ska delta i Ultimate Quaran-team Foto: Bildbyrån

Djurgården enda svenska laget i Ultimate Quaran-team

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården mot PSV Eindhoven – det blir verklighet inom en snar framtid.

I en match i esport-turneringen Ultimate Quaran-team.

Ett initiativ av Londonklubben Leyton Orient för att samla lag världen över när alla matcher är inställda.

Hela 128 lag från hela världen har anmält sig till esport–turneringen. Djurgården är den enda klubb representerad från Sverige och kan ställas mot lag som Manchester City, Ajax, Orlando City och Melbourne Victory.

Det är Leyton Orient, en Londonbaserad klubb som håller till i engelska League 2, som startat turneringen.

– Initiativet är en önskan att förena klubbar under en oförutsägbar tid kring Covid-19 och har hittills varit en stor framgång, skriver klubben på sin hemsida.

Fifa är spelet som gäller och enligt Expressen utser varje klubb en A-lagsspelare eller en supporter som ska spela. Den som spelar måste sedan spela med den klubb som personen representerar.

Lottningen till första runda är gjord och består av 68 matcher. Leyton Orient såg till att lottning blev väl uppmärksammad och livekommenterade varje match på sin twitter. Än är det inte kommunicerat när första omgången ska spelas.

KLIPP: Galen skicklighet – padelspelaren briljerar i karantänen (18 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.