Foto: TT

E-sport tar plats i Asiatiska spelen

Uppdaterad
Publicerad

E-sport har hittills fått nobben av Riksidrottsförbundet – men den asiatiska olympiska kommittén (OCA) har bestämt att e-sport kommer vara med i asiatiska spelen från och med 2022 uppger The Guardian.

Den snabbt ökande e-sporten kommer göra sin debut i Asien 2022, när de asiatiska spelen avgörs i Hangzhou i Kina. Under måndagen tillkännagavs ett nytt samarbetsavtal mellan OCA och e-sporten i Asien. Ett viktigt framsteg för framtiden.

– OCA har alltid varit engagerade i utvecklingen och förbättringen av asiatisk idrott. Vi ser fram emot nytänket, som kommer att hjälpa oss stärka vår utveckling inom e-sporten, säger OCA:s president Ahmad Fahad Al-Sabah i ett uttalande till The Guardian.

2019 tidigast

I Sverige har e-sporten förhoppningar om att bli invald i Riksidrottsförbundet (RF), men fick nobben så sent som förra veckan och det kommer inte bli något inträde förrän tidigast 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.