Pappans uppmaning: "Slit inte ut router-sladden!"

Hans Alesund berättar om sina erfarenheter som pappa till ett e-sportsproffs.
Foto: SVTHans Alesund berättar om sina erfarenheter som pappa till ett e-sportsproffs.
Hans Alesund, pappa till spelaren "GeT_RiGhT" i Ninjas in Pyjamas, gästade e-sportstudion och delade sina tankar kring att ha ett barn som är e-sportproffs.

När Christopher "GeT_RiGhT" Alesunds pojkrum började fyllas med priser, förstod föräldrarna att han nog var rätt bra på att spela. Sedan dess har det rullat på.

– Vilken förälder som helst som förstår att ens barn är duktig på någonting vill ju stötta honom eller henne, säger Hans Alesund.

Men det finns vattendelare bland föräldrar med spelande barn. Till exempel hur mycket skoltid spelandet får ta.

– Vi hade inga tuffa regler. När behovet var att spela och träna mycket så fick han det när han var i tonårsåldern, samtidigt som han skulle sköta skolan. För oss funkade det.

För SVT Esport berättar han också om det han ser som positiva effekter av spelandet, till exempel hur kunskaperna i engelska kan utvecklas. Han har också en uppmaning till alla föräldrar med spelande barn:

– Slit inte ut router-sladden! Hjälp dem om de vill spela, men sätt upp regelverk och kom överens, säger han.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.