Emil Christensen är en av landets mest kända Counter-strike-profiler. I torsdags besökte han en av de nya utbildningarna inom e-sport i Varberg. Foto: Andreas Lindemark/Timo Julku

Stjärnan mötte fansen på nya skolan

I höst startar LBS gymnasium fem utbildningar inom e-sport runt om i landet. Satsningen genomförs tillsammans med e-sportprofilen Emil ”HeatoN” Christensen som i veckan besökte Varberg för att träffa fans och prata om utbildningen.
– Jag vill att e-sporten ska bli socialt accepterad, säger Emil Christensen.

Emil Christensen är en av landets mest kända Counter-strike-profiler. Han inlett ett samarbete med LBS gymnasium som kommer att starta e-sportutbildningar med start hösten 2017. I torsdags besökte han skolan i Varberg.

– Det var en fantastisk inramning i Varberg. Känslan är att ungdomarna var mest lyckliga över att testa spelrummet som ser ut precis som proffsens, säger Emil Christensen till SVT Nyheter Halland.

Han fortsätter:

– I och med utbildningarna har vi möjlighet att hitta framtidens nästa stjärnor och tillhöra världseliten igen. Just nu har Danmark gått om oss för att de har vågat satsa mer.

Kämpar mot fördomar

Emil Christensen har länge kämpat för att få bort fördomarna som finns kring e-sport. Frågan var inte minst aktuell inför hans medverkan i SVT-programmet Mästarnas Mästare.

Ser du dig själv som en pionjär?

Ja, lite i alla fall. Jag brinner för att bygga framåt och få e-sporten att bli socialt accepterad. Förståelsen finns hos ungdomarna men den äldre generationen vet ofta inte vad e-sport är eller har inget intresse kring det. Det största jobbet inom e-sport just nu är att berätta vad det är. Att det inte bara handlar om att slänga in ett gäng killar och tjejer i ett rum för att spela.

Läs mer: Mästarnas Mästare-stjärnan startar egen gymnasieutbildning

Hur var det att vara med i programmet?

– Läckert! Det har länge varit en dröm att få vara med. Visst undrade jag hur de andra deltagarna skulle ta emot mig eller om de skulle se ner på mig på grund av snacket i media. Men det blev tvärtom! De var imponerade och jag blev väldigt väl omhändertagen.

Utbildningarna drar i gång i höst och förutom i Varberg kommer satsningen finnas i Halmstad, Trollhättan, Kristianstad och Nyköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer