Foto: You Tube

Ekelund lider av depression

Uppdaterad
Publicerad

Löpartalangen Irene Ekelund har haft ett par tunga och skadefyllda säsonger, efter att ha slagit igenom som ung tonåring. I en videoblogg på Youtube berättar 20-åringen att hon också lider av depression.

– Nu får jag hjälp för att jag är deprimerad och jag är jättetacksam för det. Det går i perioder och just nu är det inte en så bra period. Just nu mår jag inte alls bra, allt känns extra jobbigt, säger hon.

För Aftonbladet utvecklar Ekelund tankarna.

– Jag har haft väldigt många jobbiga år inom idrotten. Jag har ofta fått höra att du kanske måste ta det mer seriöst, träna mer, men det är många som inte inser att om man inte mår bra i allmänhet så tar kroppen inte till sig träningen heller. Jag har svårt att prata om hur jag mår, men det är ändå viktigt att berätta för folk och de lite yngre barnen att man inte får sätta så mycket press på sig själv. Det blir konsekvenser, stora konsekvenser, säger värmländskan till tidningen.

Ekelund berättar att hon utreds för OCD-problematik, det vill säga tvångssyndrom. Inför kommande säsong har hon bytt klubb och tränar nu med Spårvägen.

– Jag hoppas få göra en inomhussäsong, det har jag inte gjort på två år. Men jag måste hålla mig frisk så jag inte hamnar efter mer i träningen, säger hon till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.