Odén i tårar: ”Känns helt underbart”

Uppdaterad
Publicerad

En profil har lämnat Sverigehandbollen.

I dag gjorde Ida Odén sin sista match i Sävehofströjan, och det var med glädje och vemod som hon mötte SVT kort efter att hon hjälpt klubben till deras sjunde raka SM-titel.

– Att få tillhöra det här laget som har vunnits så mycket genom åren och få avsluta så här... Det bara kom över mig nu, säger Odén, samtidigt som hon torkar bort några tårar.

Högernian stod för nio mål i finalen mot Skuru, som Sävehof till sist vann med 33-30.

elitserien i handboll 2014-2015

– Det var en rolig match att spela, jämn och lite svajig på några håll. Skuru gör det bra som aldrig ger upp, säger hon.

Tangerar guldrekord

SM-guldet blir Ida Odéns nionde på tio år med Sävehof, vilket innebär att hon (och lagkamraten Jenny Wikensten) tangerar guldrekordet inom svensk handboll. Ann-Britt Furugård och Eva Älgekrans i Stockholmspolisen lyckades båda vinna nio SM-guld vardera.

– Jag känner mig väldigt lättad... Fantastiskt glad är jag. Den här säsongen har varit lång, med mycket matcher och Champions League och så... Att få avsluta på det här sättet är helt underbart, säger Ida Odén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

elitserien i handboll 2014-2015

Mer i ämnet