Foto: Bildbyrån

Dackarna snuvade Smederna på slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget slutspel för Smederna – trots seger med 52-38 mot Dackarna i kväll.

Smederna hade behövt vinna med 16 poäng och knipa åt bonuspoängen hemma mot Dackarna i kväll för att fortfarande ha chans att nå slutspel. 52-38 innebär en 14-poängvinst för Smederna och som därmed missar slutspel.

Det var i elfte heatet som drömmen om slutspel gick förlorad när Dackarna körde in sin första och enda femetta signerad Jason Doyle och Robin Aspegren. Annars var det Smedernas afton i kväll där Kenni Larsen och Przemyslaw Pawlicki var matchens giganter som körde in 14 poäng var.

Elitserien i speedway

Dackarna, som inte lyckats vinna borta mot Smederna på två år, fick återigen se sig besegrade. Trots förlusten är Dackarna klara för slutspel, men kvällens prestation glädjer inte Dackarnas Mikael Max vars lag nu förlorat två raka matcher och som själv endast körde in ett poäng i kväll.

– Vi visste att det skulle bli tufft, men inte så här dåligt som det gick. Det var många som hade det tufft i början och kom inte iväg i start, säger han till C More.

Men Dackarnas Hans Andersen är inte orolig.

– Det är inte bra, men det är två tuffa matcher vi kör. Vi som lag och jag själv inte presterat så bra men allt är glömt när man vinner ett slutspel, säger Hans Andersen till SVT Sport.

Rospiggarna missar slutspel – Piraterna vann stort

I matchen mellan Vetlanda och Rospiggarna på Vetlanda Motorstadion fixade Vetlanda seriesegern efter 54-36 och krossade Rospiggarnas chans att nå slutspel. I 14:e heatet tog Vetlanda sin fjärde femetta och fixade då 50-34 vilket gör att Rospiggarna missar slutspel.

På Motala arena vann hemmalaget Piraterna stort över bottenlaget Lejonen och körde in åtta femettor. Segersiffrorna 60-24 gav Piraterna en slutspelsplats. Chris Holder körde in flest poäng och fixade totalt 12 poäng i och med fyra heatsegrar.

Vetlanda vann även serien, i och med kvällens seger mot Rospiggarna, trots att det återstår två omgångar av Elitserien.

Slutspelslagen klara

Kvällens resultat innebär de fyra slutspelslagen är klara – Vetlanda, Indianerna, Piraterna och Dackarna är lagen som gör upp som segern senare i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i speedway

Mer i ämnet