Dackarnas Patryk Dudek är i hysterisk form i den svenska elitserien. Foto: Bildbyrån

Dackarna tog tredje raka segern

Uppdaterad
Publicerad

30 poäng på två dagar. Polske VM-stjärnan Patryk Dudek var en stor anledning till att Dackarna tog sin tredje raka seger på kort tid efter 47-43 borta mot Rospiggarna. Målillalaget befäste därmed sin fjärdeplats i tabellen.

– 30 poäng på två dagar är riktigt bra, men det viktigaste är att laget vann, säger Patryk Dudek till C More.

Polska VM-tvåan Patryk Dudek tog 16 poäng och var matchhjälte i Dackarnas måndagsmatch borta mot Smederna. På tisdagen fortsatte polacken sin succé, när han tog fyra heatsegrar och 14 poäng när Dackarna vann stabilt mot de regerande svenska mästarna Rospiggarna. Dackarna som är ett av seriens bästa bortalag med fyra segrar på fem bortamatcher.

– Jag är väldigt glad. Jag har haft problem med mina cyklar och motorer en tid, men nu har jag fått ordning på det, och det känns bra, säger Dudek till C More.

Dackarna tog tidigt ett rejält grepp om matchen, och ledde som mest med tio poäng, 26-16 respektive 32-22.

Rospiggarna saknade Doyle

Ett skadedrabbat Rospiggarna, där Andreas Jonsson gjorde comeback efter skada var dock avsaknaden av skadade VM-ledaren Jason Doyle ännu större. Hemmalaget närmade sig i slutet, men kunde aldrig rubba Dackarna, och är nu ny jumbo i tabellen.

– Det var en stabil laginsats, jag tycker att vi hade rätt så bra koll på läget under matchen, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson till C More.

Dackarna tog i och med segern tre poäng, då bonuspoäng då serien vänt och båda lagens förarpoäng över två matcher räknas ihop och delar ut en tredje poäng.

Resultat elitserien i speedway

Rospiggarna – Dackarna 43-47

Piraterna – Lejonen 44-46

Indianerna – Masarna 50-40

Elit Vetlanda – Smederna 53-37

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.