Daniel Ståhl drog till med 68,02 i sitt andra kast. Foto: Bildbyrån

Ståhls spöke slog till i sista kastet – silver till svensken

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl ledde EM-finalen till konkurrentens sista kast.

Då slog Andrius Gudzius till med 68,46 meter och därmed silver till Ståhl.

– Jag är ändå nöjd, en riktigt bra tävling, säger Daniel Ståhl till SVT Sport.

Det blev en svängig final för Daniel Ståhl. Han inledde med två övertrampskast, varav det andra först mättes till över 68 meter och var ett ledarkast innan det i efterhand underkändes.

– Synd att jag inte fick det godkänt, säger han i SVT:s sändning.

EM-veckan

Han tvingades därför kasta sig in topp 8 i tredje kastet för att få fortsätta tävla, vilket han gjorde och tog sig in precis bakom Gudzius med 64,20.

Då släppte nerverna för Ståhl som tog ledningen i fjärde kastet med 68,23 – ett kast som alltså var ledande fram till Gudzius sista kast.

Ståhl fick en sista chans att replikera men det var övertramp och heller inte tillräckligt långt.

Fjädeplats för Simon Pettersson

Därmed blir det silver för Ståhl igen – precis som på VM där Gudzius var snäppet före.

– Det var en riktigt bra tävling, det var nog den bästa kampen mellan mig och Gudzius.

– Mycket talar för att den där guldmedaljen kommer i karriären men den dagen är inte i dag, konstaterar Jacob Hård om Ståhl som saknar ett internationell mästerskapsguld.

För Simon Pettersson blev det en fjärdeplats. Hans första kast såg ut att vara över 66 meter, något som hade räckt till brons, men han lyckades inte hålla balansen i kastet som såg ut att vara personligt rekord (65,84 meter).

– Oj vad han grämer sig. Det där skulle kunna vara medaljkast. Aj, vad synd. Han kämpar och kämpar men kunde inte hålla balansen, säger Bergqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet