Hanna Hermansson vidare till final på 1500 meter med en putsning av sitt personliga rekord med tre sekunder Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hermansson till EM-final – på fel distans

Publicerad

Medeldistansaren Hanna Hermansson är klar för EM-final – på fel distans.
Efter missen på 800 meter slog hon personligt rekord på 1500 meter och blev klar för final.

– Jag har ingenting att förlora. De andra har mycket bättre tider och får stå för farten i finalen. Sen borde jag kunna ta placeringar i spurten, sa Hanna Hermansson leende direkt efter att det stod klart att hon gått till EM-final på 1500 meter.

Insatsen på 1500 meter var lite av en revansch då hon missade finalen på 800 meter knappt.

– Jag ville verkligen springa final på 800 meter, då jag är i mitt livs form, så det var frustrerande att inte få ut allt på 800.

Till skillnad mot på 800 meter blev det ett perfekt lopp på 1500 meter för Hermansson. Då hon sprang i det andra heatet var det inte omöjligt att gå vidare på tid. Men för att vara helt säker att gå till final krävdes det en fjärdeplats, och den platsen spurtade Hermansson in på ganska enkelt efter att under hela loppet haft närkontakt med täten.

Hanna kom in på 4,08.98, en putsning av sitt personliga rekord med tre sekunder.

– Jag har fått lite rutin nu och njuter av varenda ögonblick här inne, sa Hermansson.

Anna Silvander som sprang i det första heatet misslyckades att nå final. Hon sprang lite över sitt personliga rekord och kom sist.

Sjukamparna Bianca Salming och Lisa Linell avbröt sina respektive serier under längdhoppet, släggkastaren Ida Storm misslyckades, Carolina Högardh kunde inte sätta nytt personligt rekord på 3000 meter hinder och åkte ur, samt stavhopparen Melker Svärd Jacobsson rev ut sig i stavhoppskvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer