Khaddi Sagnia EM-sjua: ”Väldigt besviken”

Uppdaterad
Publicerad

EM i Berlin slutade med en sjundeplats för svenska längdhopparen Khaddi Sagnia.

24-åringen, som haft skadeproblem, fick bara till två godkända hopp i finalen där 6,47 blev hennes bästa resultat.

– Jag är väldigt besviken, säger Khaddi Sagnia till SVT Sport.

Khaddi Sagnia inledde finalen med ett hopp på 6,43 och följde sedan upp med 6,47 i hopp nummer två. Men därefter gick det sämre för svenskan som trampade över i tre raka hopp.

Inte heller i det sjätte försöket gick det bättre. När 24-åringen kom fram till planken sprang hon vidare utan att få till ett hopp.

EM-veckan

Hennes 6,47 i det andra hoppet blev hennes bästa resultat i finalen som slutade med en sjundeplats för svenskan.

– Jag tror att vi båda är missnöjda med det. Inte bara med platsen utan också med resultatet, säger Khaddi Sagnias tränare Katrin Klaup till SVT Sport.

Tyskt guld

Sagnia anser att hon underpresterade.

– Jag är väldigt besviken över resultatet. Jag vet att jag har längre längder i mig men jag har inte haft en bra träningsperiod så jag kan inte förvänta mig långa hopp, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Men jag kom till final men där underpresterade jag.

Sagnia hade stora skadeproblem inför EM och hade bara gjort tre tävlingar inför mästerskapet.

Tyskan Malaika Mihambo vann guldet efter att ha hoppat 6,75. Silvret gick till Maryna Bekh från Ukraina som hoppade 6,73 och Shara Proctor, Storbritannien, tog brons på 6,70.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet