Foto: Bildbyrån

Lindh och Hermansson klara för semifinal på 800 meter

Uppdaterad
Publicerad

Två svenskor vidare till semifinal på 800 meter. Både Lovisa Lindh och Hanna Hermansson tog en tidig ledning i sina heat och klarade att hålla sig topp tre.

Lindh klev fram tidigt i loppet då ingen ville dra. Tiderna skulle inte räcka till och hon var tvungen att ta sig in som trea för att gå vidare. Hon såg ut att kunna ta sig in topp tre och när belgiskan Renée Eykens föll strax innan mållinjen var saken klar. Hon sprang in på tiden 2:04.28.

– Hon tog till vara på situationen och fick en bra resa. Men det känns som att den där sista spjutspetsen inte riktigt finns där och det är där hon brukar vara som starkast, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist. 

EM-veckan

– Jag hade en taktik att ligga med långt fram och sen hamnar jag längst fram och det var inte riktigt enligt plan, säger Lovisa Lindh till SVT Sport.

Lindh fick lämna VM förra året på grund av skada och har tävlat sparsamt den här säsongen.

– Kul att vara tillbaka på mästerskap, jag gillar det.

– Nu är det semifinal imorgon och så snabbt ladda om till det så får vi se vad jag kan hitta på där.

”Väntar på fullträffen”

Även Hanna Hermansson gick upp och tog en tidig ledning i sitt heat som hon höll hela vägen in i mål. Hon slutade på tiden 2:01.33.

– Vi hade lite koll på de andra loppen och såg att de första loppen gick fort och jag visste att jag behövde gå på placering och då tänkte jag att då kan jag göra det själv, säger Hermanson.

Hermansson gjorde mästerskapsdebut i VM i fjol och tycker att hon har bättre chanser nu.

– Jag är mycket bättre tränad det här året. Förra året kunde jag mer bara flytta med och göra bra tider. Men känner mig mycket starkare det här året och jag bara väntar på den där riktigt fullträffen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet