Rysslands Evgenii Kuznetsov. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ryssland missade guldet i sista omgången

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland var favoriter och såg ut att gå mot ett säkert guld i den inledande lagtävlingen i simhopp som avgörs i Edinburgh. Men misslyckade hopp i sista omgången och desto mer lyckade av Ukraina så var det istället grannlandet som tog hem guldet och Ryssland fick nöja sig med brons. Svenska laget med Ellen Ek och Vinko Paradzik slutade sjua.

Det ryska paret Iuliia Timoshinina och Evgenii Kuznetsov inledde stark och sparade de lättaste hoppen till sist. Men när de inte satt blev misstagen kostsamma och de tappade guldet och fick nöja sig med brons.

– När man har en sådan ledningen inför sista och är så pass rutinerade som det ryska paret så ska de kunna fixa det, säger SVT Sports expert Anna Lindberg. 

EM-veckan

Istället var det Ukraina, med Oleg Kolodiy och Sofiia Lyskun, som gjorde de starkaste hoppen på slutet och gick om och säkrade EM-guldet.

– Två och en halv baklängesvolt med en och en halv skruv, i pikstil. Jättebra hopp. Superfint. Bra skruv, bra i piken och bra nedslag. Bra avslutning, säger Lindberg.

Tysland knep slivret.

Sverige slutade sjua och sist med Ellen Ek och Vinko Paradzik. De hade en del missar i sina hopp.

– Nu har de båda hoppat igång och det är viktigt. Nu är de redo när det gäller, säger Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet