Daniella Nero. Foto: Bildbyrån

Daniella Nero missade finalen knappt – igen

Uppdaterad
Publicerad

Daniella Neros EM blev inte roligt. Hon missade final med minsta marginal både på enmeterssvikten och tremeterssvikten.

29-åriga Daniella Nero inledde kvalet på tremeterssvikten på lördagsförmiddagen bra. Hon satte sina tre första hopp, även om nedslagen inte var helt perfekta och hon var med i den täta kampen om finalplatser in i det sista. Det fjärde blev lite misslyckat och det blev en nervös sista omgång.

Av de 21 tjejerna gick tolv till eftermiddagens final och Daniella Nero låg hela tiden på rätt sida ”kvalstrecket”. Tills det sista hoppet, två och en halv volt tyska i gruppering.

EM-veckan

Daniella var nia efter två omgångar, åtta efter tre omgångar, och tolva efter fyra omgångar. Men på trettonde plats efter alla fem.

– Aj, aj. Hon är för sent ute, tyckte SVT:s expert Stefan Lindahl om Daniellas sista hopp. Hon är för sen i nedslaget. Så tråkigt.

Daniella missade finalen på en meters-svikten knappt, hon kom även där på trettonde plats i kvalet där tolv hoppare gick till final.

Ryska Mariia  Poliakova vann kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet