Supertabbe när Sifan Hassan vann 5000 meter

Lonah Chemtai Salpeter gick i mål som tvåa på 5000 metersloppet – trodde hon.

I själva verket var det ett varv kvar och den israeliska löparen, som stannade av, lyckades inte ta ikapp de missade metrarna och slutade precis utanför pallen.

Lonah Chemtai Salpeter sträckte armarna i skyn när hon trodde att hon fixat silvermedaljen på 5000 meter. Samtidigt som den israeliska löparen stannade av fortsatte hennes konkurrenter att springa eftersom ett varv återstod.

Salpeter lyckades aldrig hämta sig efter sin miss och slutade fyra. Sifan Hassan vann loppet före Eilish McColgan, Storbritannien, och Yasemin Can, Turkiet.

EM-veckan

Svenska Charlotta Fougberg blev tia i finalen på tiden 15.23,36 – drygt 40 sekunder efter segraren Hassan.

På 1500 meter slutade Hanna Hermansson sjua i finalen. Hon sprang i mål på tiden 4.07,16 – nytt personligt rekord med över en sekund.

Inga svenskar i final på 4x100 meter

– Jag hade min tanke att komma under 4.10 på 1500 men så här mycket trodde jag inte att jag skulle kunna kapa, säger Hermansson till SVT Sport.

Laura Muir från Storbritannien vann EM-guldet på 1500 meter.

Varken det svenska herr- eller damlaget på 4x100 meter tog sig vidare till final. Damlaget med Claudia Payton, Hanna Adriansson-Nordberg, Malin Ström och Elin Östlund slutade sist i semifinalen men gjorde säsongsbästa.

Dennis Leal, Stefan Tärnhuvud, Felix Svensson och Tony Darkwah i herrlaget växlade bort sig.