Svenskt EM-brons i golf efter magisk putt

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svenskt EM-brons i den mixade lagtävlingen i golf.

Johanna Gustavsson sänkte en monsterputt vilket gav svensk medalj efter särspel mot Spanien.

– En fantastisk putt av Johanna, säger lagkamraten Oscar Florén till SVT Sport.

Både Sveriges lag två och Spanien gick runt på ett under par och fick göra upp om bronset i särspel. Johanna Gustavsson och Oscar Florén fick försvara de blågula färgerna och som de gjorde det.

Medaljen säkrades i princip när Gustavsson sänkte en ruskigt lång putt och satte Spanien i ett pressat läge. Spanjorerna hade inte en chans och bronset gick till Sverige där även Julia Engström och Daniel Jennevret ingick.

EM-veckan

– Jag tyckte att den såg bra ut men den gick ju rätt hårt. Men den gick i och det är allt som räknas, säger Gustavsson till SVT Sport.

Oscar Florén medger att det var nervöst.

– Kroppen var spagetti och man var nervös. Man vill ju så gärna ta en medalj när det handlar om bronset, men det var en fantastisk putt av Johanna, säger han.

Sveriges lag två blev femma

Island imponerande och vann EM-guldet före Storbritanniens lag två som knep silvret.

Något sämre gick det för Sveriges första lag som gick runt på ett över par efter att ha haft en hel del småmissar under dagen. Det blev till slut en femteplats i mixed för Lina Boqvist, Per Langfors, Johan Edfors och Emma Nilsson.

– Vi hade många puttar som gick precis vid hålkanten, säger Emma Nilsson till SVT Sport.

Johan Edfors instämmer.

– Vi gav oss själva många birdiechanser och Emma fick många puttar, men bolluslingen ville inte i. Frustrerande, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet