• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Sverige klart för EM-final i golf: ”Det här är asroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damer är klara för EM-final i lagtävlingen i golf. De svenska damerna besegrade Storbritannien i semifinalen. Nu väntar Frankrike i final i eftermiddag.

Det svenska paret Linda Wessberg och Cajsa Persson besegrade Storbritanniens etablerade Laura Davies och Georgia Hall i slaggolfstävlingen.

Det var en jämn match, där svenskorna dock låg under med tre slag efter nio hål. Men det gick hela vägen till särspel, där svenskorna till slut var det starkare laget.

EM-veckan

– Det är helt sjukt egentligen. Vi var tre slag efter men tänkte att vi skulle ikapp till 18.

– Det var inte snyggt, men det gick, sa svenskorna skrattande till SVT i regnet i Gleneagles.

I final väntar Frankrike och paret Justine Dreher och Manon Molle, som besegrade det andra brittiska laget i semifinal. Finalen börjar 14:00 svensk tid och ni kan följa den i spelaren nedan, med start 13.45.

– Det här är asroligt, och vi har ingenting att förlora. Det är bara ut och köra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet