Emma Gullstrand. Foto: Bildbyrån

Talangen missar EM i simhopp

Uppdaterad
Publicerad

Simhoppstalangen Emma Gullstrand missar EM. Talangen har en spräckt trumhinna och tvingas ställa in EM-medverkan.

– Ibland får man vara smart, tänka med huvudet och inte bara med hjärtat. säger SVT Sports expert Anna Lindberg.

Nu står det klart att Emma Gullstrand får vänta på seniordebuten. Tidigare i sommar spräckte hopptalangen trumhinnan och beordrades vila. Men under måndagen beslutades att 17-åringen inte kommer att ställa upp i EM där simhoppet avgörs i Edinburgh.

– Hon hade landat på örat under JVM i Kiev, det är sånt som händer men det är inte så smart att hoppa med det, speciellt inte för framtiden, säger SVT Sports expert Anna Lindberg.

EM-veckan

Gullstrand berättade tidigare för SVT Sport att hon hade förhoppningar på att vilan skulle göra henne klar för seniormästerskapsdebuten.

– Jag spräckte trumhinnan dagen innan JVM-tävlingen förra veckan. Nu får jag se om öronen håller. Det hoppas jag verkligen, sa Gullstrand till SVT Sport då.

Synd för både Gullstrand och den svenska truppen tycker SVT Sports expert.

– Det är kul med unga i truppen och det är så klart en bra erfarenhet men ibland får man vara smart, tänka med huvudet och inte bara med hjärtat, säger Anna Lindberg.

Hon skulle ha tävlats i 1-meters svikt, 3-meters svikt och i 3-meters svikt synchro tillsammans med Daniella Nero.

– Tråkigt för Daniella, nu blir det ingen synchro. Det går inte att para ihop med vem som helst utan det krävs mycket träning. Sen har vi inte heller lika många att plocka av, säger Lindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet