Så här såg det ut vid starten på Tofta skjutfält förra året når Gotland Grand National avgjordes. Foto: TT

GGN saknar tillstånd – men arrangören inte orolig

Uppdaterad
Publicerad

Endurotävlingen Gotland Grand National som inleds på fredag saknar nödvändiga tillstånd för att genomföra tävlingen. Men det oroar inte arrangören.

”En miss från en myndighet drog igång detta. Vi har haft alla papper och handlingar klara”, skriver Conny Bohlin, vd för arrangören Nordic Sport & Event, i ett sms till SVT Sport.

Först på måndagen uppmärksammades det att det är Länsstyrelsen Gotland som ska utfärda tillståndet – vilket inte har skett. Myndigheten har suttit i möte med polisen under dagen.

”Arrangören Nordic Sport & Event kan bekräfta att tävlingen kommer att genomföras enligt plan. Bakgrunden till att GGN saknade ett tillstånd ligger till grund för att en handling ramlat mellan stolarna hos myndigheterna. Nordic Sport & Event har gjort allt rätt hela vägen och tycker det är olyckligt men bra att myndigheterna själva upptäckt saken och hinner rätta till det innan tävlingen startar på fredag, skriver tävlingsledaren Conny Bohlin i ett sms till SVT Sport.

Corona och idrott

Bohlin understryker:

”Arrangören har fått klart via mail i kväll att tävlingen inte är inställd eller hotad”, skriver Bohlin.

SVT Sport har varit i kontakt med Thomas Zielinski som är kommunikationschef på Länsstyrelsen i Gotlands län:

”Vi kan inte säga så mycket i nuläget mer än att vi bereder ärendet enligt ordningslagen och kommer att kommunicera externt så snart vi har ett beslut”, skriver han i ett mejl.

Enligt Bohlin kommer tillståndet att bli klart vid lunch idag.

Till helgen är det tänkt att ungefär 2300 förare ska finnas på startlinjen i enduroklassikern. De är först i Sverige med ett så stort idrottsevenemang under coronapandemin och har fått stor uppmärksamhet kring hur genomförandet sker.

Klipp: 3000 förare kör GGN i helgen: ”Vi har ögonen på oss”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet