Hojen gick sönder – vann stort ändå

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Ahlström gjorde en strålande insats i Gotland Grand National 2020.

Hon vann damklassen överlägset – trots att hojen gick sönder.

– Jag fick hoppas på att den skulle hålla hela vägen in i mål, säger Ahlström till SVT Sport.

I damernas elitklass inträffade en riktig skräll när blott 17-åriga Matilda Ahlström, Skövde, körde in som segrare på Tofta skjutfält. Hon nära nog utklassade förhandsfavoriten och de två senaste årens mästare Hanna Berzelius, Linköping, med drygt tre minuter.

– Det här var väldigt oväntat. Min absolut största framgång i enduro, sade Matilda Ahlström efter målgång.

– Den här segern betyder jättemycket för mig. Nu är jag både glad och trött, men jag hinner nog fira lite på båten hem från Visby.

2 000 förare till Tofta skjutfält

Årets GGN samlade cirka 2 000 förare till Tofta skjutfält. Att man överhuvudtaget kan samla drygt 2 000 åkare beror på att Tofta skjutfält inte räknas som en allmän plats. Man har också jobbat ihop med myndigheter och smittskyddsläkare för att ”coronasäkra” tävlingen.

Conny Bohlin, ansvarig arrangör vid Nordic Sport & Event var nöjd med årets tävling som kunde genomföras utan publik och med stränga restriktioner för förare och funktionärer.

– Allt har fungerat väldigt bra. Våra vakter har varit runt på banan och sett till att reglerna har följts, säger han.

Se klassikern igen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.