Persson vann Gotland Grand National: ”Jag är helt färdig”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Persson, Karlskoga, vann herrklassen i Gotland Grand National 2020.

Efteråt avslöjade han att tävlingen sög musten ur honom.

– Jag är helt färdig. Jag gav allt jag hade och är väldigt nöjd över segern, säger Persson till SVT Sport.

Det blev en riktigt dramatisk tävling där 25-årige Mikael Person från Karlskoga tog sin första titel med tiden 3.16.33 på den drygt 22 kilometer långa banan som kördes i sju varv.

– Den här segern slår allt annat, jublade Mikael när han hängde över styret direkt efter målgång.

– Jag har tidigare vunnit två SM-titlar, men att vinna GGN är ett snäpp bättre.

”Hojen blev lite sned och krokig”

Mikael gjorde ett perfekt lopp under de drygt 15 milen och fanns hela tiden med i täten. Även om det hade kunnat sluta på ett helt annat sätt för 25-åringen.

– På fjärde varvet vurpade jag och hojen blev lite sned och krokig. Men mitt team rätade upp den och sen var det bara att köra vidare. Mitt team gjorde ett jättejobb och jag kunde fokusera på själva körningen. Det mesta gick som jag planerat.

Men inget var givet, det var faktiskt fyra förare som länge fanns med i den absoluta tätstriden.

Tvåan Albin Elowson, Skövde, som vann GGN 2018, var ett av hoten och var hos många favorit till slutsegern. I mål var Albin slagen med 20 sekunder och helt slut.

– Idag har jag gjort för många misstag, bland annat vurpat två gånger. Så med tanke på det får jag ändå vara nöjd med min andraplats, sade han.

Årets GGN samlade cirka 2 000 förare till Tofta skjutfält. Att man överhuvudtaget kan samla drygt 2 000 åkare beror på att Tofta skjutfält inte räknas som en allmän plats. Man har också jobbat ihop med myndigheter och smittskyddsläkare för att ”coronasäkra” tävlingen.

Se klassikern igen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.