Eskilstuna tillbaka i toppen

Eskilstuna United tog tillbaka platsen i förarsätet från Rosengård som lånat den sedan i fredags. Laget slog bottenlaget Mallbacken med 2-0 inför 2915 åskådare på läktarna.

Lagets notoriska målskytt Gaelle Enganamouit gav Eskilstuna ledningen redan i åttonde minuten. Hon tvekade inte en sekund när läget kom och satte 1-0 med vänstern, ett klassmål rakt upp i krysset. Jennifer Falk i Mallbackens mål var chanslös.

Eskilstuna fortsatte att skapa chanser, bland annat hade Sara Thunebro en bra möjlighet att trycka in 2-0. Men laget saknade den rätta skärpan i avslutningarna och lyckades inte stänga matchen.

Damallsvenskan 2015

– Våra första 20 minuter är riktigt bra, sen tappar vi lite fart och rörlighet i fötterna, så där finns det att jobba med, säger tränaren Viktor Eriksson till TV4 Sport.

Snyggt anfall gav 2-0

Tempot gick mycket riktigt ner i andra halvlek och Mallbacken började gå framåt mer. Men i matchens 88:e minut, där 1-0-ledningen kändes en aning skör, klev Olivia Schough fram på en kontring. Hon drev bollen snabbt, hittade anfallspartern Gaelle Enganamouit, tog en löpning och fick tillbaka bollen. Den hårdjobbande publikfavoriten tog tid på sig att komma rätt och chippade elegant in ett förlösande 2-0-mål.

Eskilstuna har nu 46 poäng före Rosengård på 45. Närmast väntar Linköping som också vann i kväll (3-0 mot Kristianstad) och har 43 poäng.

– Det blir en jäkla fajt. Det ska bli riktigt roligt. Det gäller väldigt mycket och det är såna matcher man vill spela. Men det är klart, då möter vi ett lag med större kaliber och ett större hot i anfallsspelet, så vårt försvar behöver vara bättre än i dag, säger Eriksson till Tv4 Sport.