På torsdagseftermiddagen möts AIK och Sjirak i Armenien. Bilden är från första mötet. Foto: TT Nyhestbyrån

”Det smällde utanför hotellet”

Uppdaterad
Publicerad

Uppladdningen har inte varit optimal för AIK, som bland annat möttes av ilskna fans när de landade i går – och nattliga fyrverkerier utanför hotellet. ”Vi har 10-15 egna fans på hotellet som skrämde bort dem”, säger Nebosja Novakovic till SVT Sport.

Det första mötet med Sjirak slutade med en 2-0-seger på hemmaplan för AIK men matchen är kanske mer ihågkommen för sin tuffa karaktär. Sjirak fick syna tre röda kort och anklagande i sin tur AIK för att inte agera i fair play-anda.

När AIK i går landade i Armenien inför returmötet möttes man av ilskna fans som med banderoller och plakat ville påminna AIK-spelarna om just fair play. Och senare på natten fick även AIK sömnen avbruten av fyrverkerier och smällare.                                     

Europa League

– Det smällde runt hotellet. Det kom två eller tre bilar och kastade något. Men det bor 10-15 av våra egna fans på hotellet som sprang ut och skrämde bort dem, berättar AIK:s assisterande tränare Nebosja Novakovic för SVT Sport.

Polisbesök men lugnt ändå

Enligt Novakovic ska polis ha anlänt till platsen efter en stund men incidenten var ganska snabbt över och utan våldsamheter, och han ser fyrverkerierna mest som ett kul sätt att skrämmas lite.                                       

 – De flest har ändå sovit bra, de som vaknade kunde somna om direkt igen. Det är inga problem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet