Falun drygade ut mot Dalen

Falun utökade i kvartsfinalserien mot Dalen i herrarnas SM-slutspel i innebandy. Det blev en knapp seger för regerande mästarna mot Dalen med 9–8 och det står nu 3–0 i matcher till Falun.

Efter två matcher hade Falun lika många segrar. Ett pressat Dalen som hängde med bra i första perioden. Trots att Falun tog en tidig ledning så gick Umeålaget inte ner sig. En snabb kvittering och när de fick chansen i numerärt överläge i slutet av första perioden tog det ledningen med 3–2.

Men de regerande svenska mästarna, Falun, kom tillbaka. Rasmus Enström gjorde sitt andra mål i matchen när han kvitterade för sitt Falun. På mindre än en minut skaffade de sig sedan också en två målsledning. Dalen reducerade men Falun svarade snabbt med att skicka in 6–4 genom Simon Cederström.

– Första perioden var rätt bra men sen går vi ner oss rejält i andra och det straffar sig rejält säger Mattias Ljungren SSLplay.se.

Jämn sista period

Men det blev en jämn sista period. Anton Åkerlund reducerade och kvitterade för Dalen och som senare också tog ledningen genom Henrik Sjöström. Falun svarade med ny ledning men hemmalagets utvisningar, de drog på sig fem stycken, höll på att bli kostsamma. Dalen kvitterade genom den före detta Falunspelaren Patrik Rokka.

Trots att Thomas Holmgren missade straff för hemmalaget i slutet av tredje så tog de sedan ledningen genom Omar Aldeeb.

– Det känns förjävligt om jag ska vara helt ärlig. Vi är med i alla tre matcher men lyckas inte göra de avgörande målen, säger Anton Åkerlund.

– Det var rätt svängigt idag. En del billiga mål men underhållande för publiken. Men det viktiga är att vi har tre nollor och är obesegrade än så länge, säger Rasmus Enström.

Nästa match spelas på torsdag, då har Falun matchboll.