Foto: AP/TT

Blatter misstänksam mot FBI – och Uefa

Uppdaterad
Publicerad

Fifas kritiserade och nyligen omvalde ledare Sepp Blatter är säker: Krisen som skakar fotbollens världsorganisation är ett verk av Uefa och USA:s rättsväsende.

– Jag glömmer inte, säger Blatter med adress Michel Platini, Uefas president.

I en intervju med schweizisk tv säger Sepp Blatter att korruptionstillslaget i Zürich i veckan, där sju Fifatoppar greps, var ett försök att lägga sig i fredagens Fifakongress där han valdes till ordförande för ännu en mandatperiod. Samtidigt kritiserade han amerikanska rättsföreträdare som gjort uttalanden om tillståndet inom Fifa ”utan att vara säkra på vad som hänt”.

– Jag är inte övertygad om at det bara var en slump att det amerikanska angreppet kom två dagar innan valet. Och sen Uefas och Platinis reaktion... Jag är inte säkert men det känns inte rätt.

FIFA

Just Uefa och dess ordförande Michel Platini, som öppet krävt att Blatter lämnar ledarskapet för Fifa, får rejäla slängar av sleven.

– Detta är ett hat som inte bara kommer från en person hos Uefa. Det kommer från Uefa-organisationen som inte kan förstå att jag blev ordförande 1998.

Kan då Blatter förlåta Platini för avgångskravet mot honom?

– Jag förlåter alla, men jag glömmer inte, säger Blatter.

Den 79-årige schweizaren har lovat att bygga ”ett nytt Fifa” och sagt att han vet hur det ska gå till, men inte givit några detaljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet