En pressad Sepp Blatter höll ett tal på Fifas kongress. Foto: TT Nyhetsbyrån

Blatter: Jag kan inte övervaka alla

Uppdaterad
Publicerad

Sepp Blatter fortsätter att hävda sin oskuld.
Han skyller i stället på andra.
”Jag kan inte övervaka allt och alla”, säger han.

Sepp Blatter öppnade Fifa-kongressen i Zürich med att hålla ett långt tal. Där hävdade han att han är oskyldig.      

– Jag kan inte övervaka allt hela tiden. Om folk vill göra något fel kommer de även att försöka dölja det. Men det är jag som är ansvarig för organisationens rykte och ansvarig för att hitta en väg därifrån, sade han, och fortsatte:

– Jag kommer inte att låta vårt arbete förstöras. Och jag måste betona att de som är korrupta inom fotbollen är en minoritet. De måste fångas och hållas ansvariga.

”En stor skugga”

Blatter sade vidare att mutskandalerna och korruptionen är oacceptabel.

– Gårdagens händelser har åsamkat en stor skugga över fotbollen och den här veckans kongress. Det gäller handlingar från några individer som ger skam och förnedring inom fotbollen, sade han, och utvecklade:

– Det kräver aktioner och ändringar från alla. Vi kan inte tillåta Fifas rykte att dras i smutsen längre. Det måste stoppas, här och nu!

”Kommer att samarbeta”

Blatter säger att detta bara är början på en svår tid.

– Vi kommer att samarbeta med myndigheterna så att alla som gör fel, från topp till botten, upptäcks och straffas. Det kan inte finnas plats för korruption på något sätt. De närmaste månaderna kommer inte att bli enkla för Fifa, sade han i sitt tal, och fortsatte:

– Jag är säker på att fler dåliga nyheter kommer att komma. Det är mitt ansvar för att återuppräta förtroendet för organisationen.

”Förtjänar mer!”

Men han säger sig vilja vända på steken:

– Låt det här vara en vändpunkt! Fotbollen, fansen, platserna klubbarna – världen – förtjänar mer!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

FIFA

Mer i ämnet