Foto: TT Nyhetsbyrån/Skärmdump: BBC

Warner avstängd på livstid

Uppdaterad
Publicerad

Fifas tidigare vice ordförande Jack Warner, från Trinidad och Tobago, stängs av på livstid från all fotbollsrelaterad verksamhet, det meddelade Fifas etiska kommitté på tisdagen.

Den förre ordföranden i Concacaf (fotbollsförbundet för Nord- och Centralamerika samt Karibien) ska ha gjort många fel av varierande slag under sin tid som fotbollsledare i Internationella fotbollsförbundet (Fifa) och Concacaf.

”I sin roll inom fotbollen var han en nyckelperson när det gäller att erbjuda, acceptera och ta emot okända och illegala betalningar, så väl som andra inkomstbringande projekt”, skriver Fifas etiska kommitté i ett uttalande.

FIFA

Warner är en av 14 Fifa-knutna personer som misstänks för korruption. USA har begärt honom utlämnad, vilket han har motsatt sig. Warner är bland annat anklagad för att ha köpt tv-rättigheter till VM 2010 och 2014 för en mycket billig penning.

På tisdagen gick Schweiz med på att lämna ut Eduardo Li, en av de sju Fifa-ledare som greps i Zürich den 27 maj, till USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet