Bodin klarade historisk dubbel bakåtvolt

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Bodin har lyckats med något ingen annan klarat tidigare – att göra en dubbel backflip med snöskoter. Svensken klarade tricket på hemmaplan i Dalarna.

Glädjen hos Bodin gick inte att ta miste på efter att han landat den dubbla bakåtvolten. Och även om flera har försökt att sätta tricket tidigare, så är det just landningarna som då inte varit helt korrekta.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är helt overkligt jag förstår inte riktigt vad som hänt. Det är ett projekt som pågått i två års tid och hoppet tar inte ens 4 sek. Det är som en personlig månlandning kan man säga, säger han till SVT Nyheter Dalarna.

X-Games

– En jävla vilja, det gäller ju att aldrig ge upp fast det har varit svåra stunder. Biljetten är att aldrig ge upp och tro på sig själv, säger han.

Svensken ska tävla i X-Games i Aspen till helgen, men kommer då inte att göra hoppet.

SVT sänder från X-Games. Få full koll på alla sändningstider här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet