Charles Leclerc har fått ge sig i kampen mot stallkamraten Marcus Ericsson i bägge kvalen hittills. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Ericssons framgångar stör Leclerc

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson fick en stark säsongstart i formel 1. Men stallkamraten Charles Leclerc är inte helt exalterad över svenskens framgångar.

– Han var snabb i såväl Melbourne som Bahrain och det gör det svårt för mig, säger han till brittiska Autosport.

Det är inte alla som jublar åt Marcus Ericssons starka  säsongsstart i formel 1.Senast nia i Bahrains GP, första VM-poängen sen 2015.

För stallkamraten Charles Leclerc är det ett jobbigt konstaterande.

– Jag hoppas att jag lära mig av honom. Marcus är bättre än sitt dåliga rykte, medger Charles Leclerc till brittiska Autosport.

Stallkamraternas kamp

Supertalangen från Monaco, som många placerar i Ferrari i framtiden, har fått ge sig i kampen mot Ericsson i bägge kvalen hittills.

En förklaring kan vara en lättare Ericsson.

Marcus berättade för SVT Sport inför säsongen om sin jakt efter att kapa kilon. Han är en av de längsta förarna i formel 1-cirkusen, men har också varit en av de tyngsta. Inför årets säsong har Ericsson gått ner fem kilo för att hitta målvikten.

Redan i helgen fortsätter F1-säsongen med Shanghais GP. Räkna med fortsatt stenhård kamp mellan de båda Sauberförarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.