Lewis Hamilton. Foto: Bildbyrån

F1-stjärnan Hamilton gillar den oväntade vilan

Uppdaterad
Publicerad

Lewis Hamilton siktar fortfarande på att tangera och passera Michael Schumachers sju VM-titlar.

Men den regerande världsmästaren uppskattar även förseningen av formel 1-säsongen.

– Vi har fått delar av ett sabbatsår, och det tycker jag om, säger han.

Den sexfaldige världsmästaren Lewis Hamilton känner sig fräschare och friskare än någonsin, vilket är en sinnestämning som 35-åringen har fått av att säsongsstarten har flyttats fram till juli på grund av coronapandemin.

Och det är just av den anledningen som han har uppskattat den oväntat långa tiden vid sidan av GP-banorna världen över.

– Under de fem senaste åren har det varit tillfällen där jag har tänkt att kroppen och sinnet skulle må bra av lite vila, säger han.

– För en idrottare som är i sina främsta år är det dock aldrig bra att vara borta ett år men nu har vi fått delar av ett sabbatsår, och det tycker jag om.

Vilan har gjort att han, bortsett att han känner sig fräschare och friskare, har uppskattat flera saker i livet och känner sig mer spänd inför det som väntar. Och kanske kan det även vara en av nycklarna i den här säsongens jakt på att tangera tyske Michael Schumachers sju VM-titlar.

Resan fram till en eventuell ny titel kommer dock att till en början vara på publiktomma arenor.

– Jag vet inte hur spännande det kommer att bli för människor att titta på det på TV men det är bättre än ingenting, säger Lewis Hamilton.

Säsongen är just nu planerad att dra i gång i Österrike i juli, vilket blir den första av flera deltävlingar som kommer att köras utan publik.

KLIPP: Lewis Hamilton testar surfing i Melbourne (17 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.