Sebastian Vettel och Charles Leclerc är i år lagkamrater på lika villkor. Foto: Toru Hanai/AP/TT

Ferraris beslut: Sebastian Vettel och Charles Leclerc får tävla

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen var Sebastian Vettel uttalad förstaförare i Ferrari.

Men i år finns det inga sådana order.

Nu får Vettel och Charles Leclerc tävla mot varandra.

– Då får slåss mot varandra, säger stallchefen Mattia Binotto.

En av förra säsongens stora snackisar i Formel 1-VM var rivaliteten mellan Ferraris två förare Sebastian Vettel och Charles Leclerc.

Vettel inledde säsongen som uttalad etta, men besegrades trots det vid ett flertal tillfällen av Leclerc.

Kollision i Brasilien

Det hela eskalerade under säsongen. I september vägrade Vettel att följa stallorder, då teamet ville att han skulle släppa förbi Leclerc. Och i november kolliderade duon när de kämpade om fjärdeplatsen i Brasiliens GP.

Den här säsongen blir det annorlunda. I dag meddelade nämligen Ferrari-chefen Mattio Binotto att stallet inte har någon uttalad etta.

– Saker och ting har utvecklats. Charles har nu ett års rutin härifrån. Vid den här tiden förra året sa att vi att ”Seb” var vår försteförare och att Charles var tvåa. Men efter ett år har båda visat att de kan slåss om de främsta placeringarna. Båda är på samma nivå, säger han, enligt Racefans.

SE MER: Dubbelt Ferrari när Vettel hittade tillbaka till toppen (22 september 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.