Lewis Hamilton. Foto: Bildbyrån

Formel 1 vill bli mer miljövänligt

Uppdaterad
Publicerad

Formel 1 vill minska sitt klimatavtryck. Organisationen vill att F1-cirkusen ska vara koldioxidneutralt år 2030 och har nu gjort upp en plan för arbetet.

Senast för några veckor sedan berättade F1-världsmästaren Lewis Hamilton om sitt mål att bli mer klimatsmart. Nu har även Formel 1 som organisation valt att gå samma väg.

2030 hoppas Formel 1 vara koldioxidneutralt, och för att nå dit har man tillsammans med hållbarhetsexperter, stall och sponsorer gjort upp en plan om hur man ska nå dit.

Projektet börjar direkt och 2021 kommer ett bränslekrav att införas, där minst 10% av F1-bilarnas bränsle måste vara biobränsle. Dessutom siktar man på att göra eventen kring loppen mer miljövänliga genom att förbjuda engångsplast och på ett bättre sätt hantera avfall.

Arkiv: Se Stopptid: När torvmossen förvandlades till Formel 1-bana

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.