Sergio Perez, här från GP:t i Ungern, har testats positivt för covid-19 Foto: TT Nyhetsbyrån

Första covid-positiva F1-föraren

Uppdaterad
Publicerad

Sergio Perez kommer att missa brittiska GP:t. Detta efter att Racing Point-föraren testats positivt för covid-19 och gått in i karantän.

”Perez mår fysiskt bra och är vid gott mod”, säger teamet i ett meddelande.

Racing Point-föraren Sergio Perez har efter två separata tester nu blivit bekräftad som smittad med covid-19. Mexikanen missar därmed brittiska GP:t på Silverstone nu i helgen – efter 122 raka F1-lopp. 

”Perez mår fysiskt bra och är vid gott mod”, säger teamet i ett meddelande.

”Perez har gått in i karantän enligt instruktioner från relevanta hälsomydigheter och kommer att fortsätta proceduren i enligthet med dessa”, skriver F1-organisationen i ett pressmeddelande.

Perez är den första F1-föraren att testa positivt för coronaviruset sedan återstarten och brittiska GP:t blir det fjärde loppet sen coviduppehållet.

En talesperson för Racing Point har bekräftat att medlemmar ur teamet som varit i kontakt med Perez kommer att isolera sig och genomgå omtestning som en försiktighetsåtgärd. Racing Point har även sagt att man kommer att ersätta Perez och starta GP:t med två förare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.