Hamilton vann framför Max Verstappen i Ungern Foto: TT Nyhetsbyrån

Hamilton tillbaka i vinnarspåret i Ungern

Uppdaterad
Publicerad

Lewis Hamilton fick återigen stå på toppen av pallen efter förra veckans misslyckande i Tyskland. Efter ett taktiskt depåstopp i mitten på loppet kunde britten jaga ikapp och gå förbi Max Verstappen i pole position. Mercedes drar därmed ifrån i totalställningen.

Förra veckans GP i Tyskland på Hockenheimring var ett totalt misslyckande för Mercedes. Valtteri Bottas körde ur och efter att Lewis Hamilton körde fel i depån kom britten bara elva. I dagens GP i Ungern så fick Bottas problem med bilen och var tvungen att göra ett tidigt depåstopp. Då var det upp till Lewis Hamilton att prestera för Mercedes.

Lyckat drag från Mercedes

Red Bull-föraren Max Verstappen hade pole position och med Bottas borträknad från segern så tog Hamilton upp jakten. På det 39:e varvet var britten förbi men sladdade av banan och gick ned till andraplats igen.

Mercedes gjorde då ett taktiskt drag. Hamilton plockades in för ytterligare ett depåstopp och efter det låg säsongens gigant hela 19 sekunder efter ledande Verstappen.

På det 67:e varvet av 70 kunde Hamilton till slut köra om Verstappen. Britten höll ledningen in i mål och säkrade därmed sin åttonde seger för säsongen.

Lewis Hamilton leder nu med 62 poäng ned till tvåan, teamkollegan Valtteri Bottas, i totalställningen.

Nästa GP är i Belgien första helgen i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.