21-årige Gustav Malja gjorde under fredagen sitt första Formel 1-test. Foto: Malja Racing

Svensken gör sitt första Formel 1-test

Uppdaterad
Publicerad
Racingföraren Gustav Malja är ett steg närmare sitt stora mål, Formel 1.
I dag fick Malmö-föraren testaköra för Saubers F1-team i Budapest.
– Att få chansen att testa Formel 1, i årets bil på en riktig Grand Prix-bana, känns ofattbart, säger han till sin webbplats.

Kort efter att Gustav Malja tidigare i år körde hem säsongens första pallplats i Formel 2 kom glädjebeskedet.
Den 21-årige racingföraren belönades med att i början av augusti få testköra för Saubers Formel 1-team, samma team som Marcus Ericsson ingår i.

Det stora dagen för Malja är nu kommen och i dag fick han under de officiella testdagerna i ungerska Hungaroring gjort sitt första F1-test.

–  Att få chansen att testa Formel 1, i årets bil på en riktig Grand Prix-bana, känns ofattbart. Även om jag känt till det ett tag har det nog fortfarande inte riktigt sjunkit in. Det blir en stor dag för mig och en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Det blir ett häftigt sätt att avsluta de här dagarna i Budapest, säger Malja till sin egen webbplats.

Efter sju av elva lopp placerar sig Malja på en elfte plats i F2-sammandraget.

Fakta: Gustav Malja

Visa

Ålder: 21 år
Tävlar 2017: FIA Formula 2 Championship för Racing Engineering
CV: 2:a i ADAC Formel Masters (2012) - SM-guld i karting (2009) -  mottagare av Rydell Special Award (2011-2012) - ”Årets förare” i McLaren Performance Academy (2014).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer