Mick Schumacher efter sin första vinst i Formel 2 Foto: TT Nyhetsbyrån

Legendarens son tog sin första Formel 2-seger

Mick Schumacher, son till racinggiganten Michael, har vunnit sin första seger i Formel 2. 20-åringen hade poleposition och ledde från start till mål och vann med 1,4 sekunder framför japanen Nobuharu Masushita.

På samma bana där Ungerns F1-grand prix senare idag ska köras så presenterade sig ett nygammalt namn för publiken. Mick Schumacher, son till den sjufaldige F1-mästaren Michael Schumacher, vann idag sitt första lopp i Formel 2.

20-åringen från Ferrari-akademin bringade fram ett stort jubel på banan när han passerade målgången framför en publik innehållande många av de som senare ska se Formel 1-loppet.

På banan i Ungern där Mick tog sin första F2-seger, säkrade också Michael, som inte setts offentligt sedan en skidolycka 2013, sin fjärde F1-titel 2001.

– Det är väldigt speciellt. Jag är väldigt glad att jag hade min familj här som stöd, sa Mick Schumacher efter loppet.

Mick Schumacher som förra året tog hem F3-titeln spås av många en framtid i F1-cirkusen. Dagens vinst var hans första i F2.

– När du väl tar hem den första vinsten så ger det dig självförtroende inför nästa tävling, avslutade Mick Schumacher.