Romain Grosjean har skickat en hälsning från sjuksängen. Foto: Viaplay/Instagram

Romain Grosjean tackar nya skyddet efter otäcka kraschen i Formel-1

Uppdaterad
Publicerad

Romain Grosjean kraschade otäckt i dagens Formel-1-lopp i Bahrain.

Men trots de otäcka bilderna kunde han ta sig ur bilen för egen maskin, relativt oskadd.

Nu tackar han det hårt kritiserade cockpitskyddet halo:

– Utan den hade jag inte kunnat prata med er, säger han i en hälsning.

Det var otäcka bilder direkt i starten av Bahrains GP. Romain Grosjean fastnade i kön av bilar och skulle köra förbi på insidan när han fick en touch bakifrån.

Bilen for rakt ut i säkerhetsräcket och delades på mitten precis vid bränsletanken, som exploderade och började brinna kraftigt.

Tackar från sjuksängen

På tv-bilderna kunde tittarna se att Grosjean hoppade ur bilen av egen kraft och bort från elden. Han fördes sedan från banan med ambulans till sjukhus, där det senare konstaterades att han klarat sig bra.

På stallet Haas Instagram-konto skickar han, rejält lindad om båda händerna men med ett stort leende, en hälsning från sjukhussängen.

– Tack för alla meddelanden! Jag var inte för halo när det kom för några år sedan, men tycker nu att är en av de bästa grejerna som har kommit till Formel 1. Utan den hade jag inte kunnat prata med er i dag. Därför säger jag tack. Ett stort tack till alla den medicinska personalen på banan och på sjukhuset, säger han, och fortsätter:

– Tack för alla meddelanden. Förhoppningsvis kan jag skriva till er snart och berätta hur det går.

Halo är ett cockpitskydd som infördes 2018 och kritiserades hårt av flera förare då de ansåg att siktet försämrades.

Inga frakturer

Haas skriver att Grosjean kommer att bli kvar på sjukhus till tisdag för att behandlas för de brännskador han ådrog sig på båda händerna, men att prognosen är god.

”Alla röntgenbilder visade att Grosjean klarade sig utan frakturer”, skriver de på Instagram.

Under måndagen kom även beskedet att han missar nästa tävling, som körs till helgen, också det i Bahrain. Stallets reservförare, Pietro Fittipaldi, ersätter honom och får därmed göra sin debut i formel 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.