Marcus Ericsson. Foto: Bildbyrån

Marcus Ericsson tillbaka i F1

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson är enligt tidningen Racer på väg till Formel 1 igen. Det ska vara till Alfa Romeo, där han redan har kontrakt som reserv. Men uppgifterna dementeras av teamet.
”På förfrågan från Alfa Romeo kommer jag att vara i Belgien i helgen. Det betyder att jag missar helgens Indycar-tävling i Portand”, skriver Ericsson på sitt Twitter.

Det är enligt uppgifter till tidningen Racer som Ericsson har lämnat hans team i Indy Car för att åka över till Europa och ansluta till Belgiens GP nu i helgen.

Dock kommer Ericsson inte att köra loppet, enligt den erfarne Formel 1-skribenten, Lawrence Barretto.

”Det finns ingen sanning i att Ericsson kommer att köra i helgen, berättar stallet för mig. Han kommer dock vara på plats som reservförare”, skriver Barretto på Twitter.

Ericsson bekräftar via Twitter att han är på plats men inte om han kommer att köra.

”Kolla vem som också är med oss idag, det är Marcus!”, skriver Alfa Romeo Racing på sitt officiella Twitter-konto.

Kan bli ersättare för Kimi Räikkönen

Enligt motorsportjournalisten Janne Blomqvist är Ericsson stand-by för Kimi Räikkönen.

”Har nu fått lite mer kött på benen och det verkar tämligen säkert att Marcus Ericsson är på plats för att eventuellt köra istället för Kimi Räikkönen som av någon, just nu, okänd anledning inte mår som han ska” skriver Blomqvist på sin blogg.

Marcus Ericsson lämnade inför i år Formel 1 för att testa vingarna på andra sidan Atlanten i Indy Car, han har där lyckats med en pallplats. Det var när Alfa Romeo signade Kimi Räikkönen som Ericsson tvingades lämna Formel 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer