Max Verstappen vann på Imolabanan. Foto: TT

Verstappen fick revansch på Hamilton

Uppdaterad
Publicerad

Formel 1-säsongen har börjat mer dramatiskt än på flera år.

Nu är det kvitterat i antal segrar mellan Max Verstappen och Lewis Hamilton sedan Red Bull-föraren fått revansch för förlusten i premiären.

Max Verstappen vann ett stökigt årets andra F1-lopp, på Imolabanan i Italien, som präglades av blött väglag efter regnskurar i början av loppet.

En som drabbades av vätan var Lewis Hamilton som sladdade av banan när han skulle varva några bilar.

– Jag hade för bråttom att köra förbi och när jag såg att det var blött försökte jag bromsa, men jag sladdade av. Jag är tacksam över jag kunde få igång bilen igen, säger britten i Viaplays sändning.

Hamilton föll till sjunde plats efter sin incident.

Då hade redan nederländaren tagit kommandot i loppet efter en snabb start där han körde om Hamilton trots att britten hade pole position.

Hamilton inledde en jakt på sina konkurrenter och kom förbi alla utom en. Men han kunde aldrig hota Verstappen som därmed fick revansch för att ha förlorat duellen i formel 1-premiären i Bahrain för tre veckor sedan.

Lando Norris blev trea.

KLIPP: Tre snackisar inför F1-säsongen (26 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.