Foto: Bildbyrån

Förundersökning kring matchfixning nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen kring misstänkt matchfixning i samband med höstens allsvenska match Malmö FF–Halmstads BK har lagts ner, skriver Dagens Nyheter.

I oktober anmälde en spelare i Halmstad att han blivit erbjuden pengar inför mötet med Malmö FF. Det ska också ha förekommit hot i samband med det misstänkta mutförsöket. Två personer anhölls. De släpptes men misstankarna kvarstod.

Nu har åklagare lagt ner förundersökningen eftersom brott inte går att styrka.

Matchfixning

DN identifierade nyligen 54 matcher inom svensk fotboll och basket som blivit polisanmälda för misstänkt matchfixning under åren 2012–2017. Bara fyra av matcherna ledde till åtal, i samband med rättegångarna kring IFK Värnamo och Kristianstads FF.

Det misstänkta matchfixningsförsöket kring IFK Göteborg–AIK, där AIK:s målvakt Kenny Stamatopoulos ska ha blivit erbjuden pengar och även hotats, är just nu det enda fallet som polisen utreder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matchfixning

Mer i ämnet