Nannskog: ”Ingen go känsla”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Daniel Nannskog var inte nöjd med Sveriges insats i 0-2-förlusten mot Nederländerna men medger att det var en märklig match för Sverige att spela när man kunde förlora med sex mål och ändå nå playoff-spel.

– Nu kommer man inte in i playoffet med en jättego känsla men samtidigt, när man summerar kvalet är det starkt att man har kommit dit, säger Nannskog.

Det var två olika typer av vinnare som kramade om varandra på Amsterdam Arena. Nederländerna vann matchen och Sverige gick till playoff. 

– Ja, verkligen en märklig kväll. Det kändes inte som att man ville ha boll, bollbehandlingen var inte bra och vi fick aldrig vila med bollen. Det blev lite långbollar och Nederländerna kom med nya anfall, även om inte det blev så jättefarligt.

Herrlandslaget i fotboll

Nu väntar playoff som lottas om en vecka. Sverige kommer dit som förlorare.

”Säkert en väldigt speciell match att spela”

– Det kändes inte som att vi kliver in i ett playoff med en go känsla, att spelet sitter där. Samtidigt är det säkert en väldigt speciell match att spela, när man har så många mål till godo. Men jag hade velat ha en mycket bättre prestation. 

Trots dagens svaga insats har Sverige gjort det bra som nått så långt som ett playoff.

– Känslan inte är den bästa men när man summerar kvalet är det starkt att man har kommit dit. Man har kommit före en stornation som Nederländerna och någonstans där får man vända på det och ta med det positiva man har gjort under hela kvalet. Det blir lätt nu att man är lite butter på prestationen men det är mycket som har varit bra, reflekterar Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet