Se Stockholmsderbyt i damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby har överraskat i år – Djurgården är sargat av skador på viktiga spelare.

Nu möts lagen i ett ”morsdagsderby” på Tele2 arena.

Hammarby förlorade visserligen mot mästarlaget Linköping i torsdags, men har inte varit den slagpåse som många trodde inför årets säsong. Laget leds av Ann-Helén Grahm, som kom in som huvudtränare för bara tre månader sedan.

– Ann-Helen gör vad hon kan med materialet. De presterar som ett lag hela tiden. Visar bra lojalitet och arbetsmoral. Det märks att de har en bra taktisk plan, säger SVT:s expert Frida Östberg.

Djurgården har drabbats hårt av skador tidigt på säsongen, bland annat slet före detta landslagsspelaren Malin Diaz av ett ledband. Laget ligger på åttonde plats i tabellen och Hammarby på nionde inför dagens match. Det är upplagt för en jämn drabbning.

– Djurgården känns lite mer stabila, förväntningarna ligger på dem, men jag tippar på en oavgjord match, säger Östberg.

Festlig inramning

Hammarby har satsat på en festlig inramning kring derbyt och satsar på publikrekord.

– Det är roligt att man försöker satsa. På herrsidan drar ju det här mötet väldigt mycket folk, säger Östberg.

Matchen sänds i SVT1, SVT Play och här på svtsport.se. I pausen kommer förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT Sports studio för att prata om VM-kvaltruppen han tagit ut och om förutsättningarna inför de viktiga matcher som väntar.

Se matchen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.