Foto: Bildbyrån.

Malmö får möta Wolfsburg

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF kunde fått en bra lottning i Rangers. I stället får laget möta Bundesliga-laget Wolfsburg i Europa Leagues sextondelsfinal.

– Det är vissa lag som man på förhand hade hoppats på, säger sportchef Daniel Andersson till SVT Sport.

Malmö FF var seedat efter att laget vann sin Europa League-grupp före rivalen FC Köpenhamn. Det blev en tuff lottning då Malmö FF får möta Wolfsburg. Det tyska laget ligger just nu åtta i Bundesliga efter 15 spelade matcher.

Malmö-supportrarna fick vänta länge innan motståndaren blev klar. Laget hade chans att få en drömlottning och möta skotska Rangers med Liverpool-legendaren Stevan Gerrard som manager. I stället blev det en tuff lottning i tyska Wolfsburg.

Europa League

– Det är vissa lag som man på förhand hade hoppats på, sedan var det vissa man ville undvika. Nu blev det Wolfsburg och de var väl inte på någon av listorna, men det är förstås ett väldigt bra lag, säger sportchef Daniel Andersson till SVT Sport.

Ny tränare ska in

MFF tvingas klara sig utan sin lagkapten Markus Rosenberg som valt att avsluta sin aktiva fotbollskarriär. Dessutom måste klubbledningen rekrytera en ny tränare eftersom Uwe Rösler lämnat klubben.

Matcherna spelas den 20 och 27 februari och Malmö FF börjar med att spela borta eftersom laget var seedat inför lottningen.

ARKIV: Rösler lämnar MFF:

Här är lagen i sextondelsfinalerna i Euroa League

Wolverhampton – Espanyol

Sporting – Başakşehir

Getafe – Ajax

Leverkusen – Porto

FC Köpenhamn – Celtic

Apoel – Basel

Cluj – Sevilla

Olympiakos – Arsenal

AZ Alkmaar – Lask

Club Brügge – Manchester United

Ludogorets – Inter

Frankfurt – Salzburg

Sjachtar Donetsk – Benfica

Wolfsburg – Malmö

Roma – Gent

Rangers – Braga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet