Isak firade 17-årsdagen som derbykung

I tvillingderbyt i Stockholm mellan AIK och Djurgården så fick Alexander Isak huvudrollen. 17-åringen firade sin födelsedag genom att göra två av målen då AIK vann med 3-0.

Inför folkfest på läktaren fick Alexander Isak starta för AIK för första gången sen i juli. Och det dröjde bara två minuter innan han var nära att ge gästerna ledningen. Efter en kvart var han framme igen. Ebenezer Ofori slog en fin genomskärare och Isak sprang sig loss och firade sin 17-årsdag genom att överlista 17 år äldre Andreas Isaksson genom att kyligt placera in bollen i bortre hörnet, hans femte mål för säsongen.

– Det känns bra just nu men vi ska vinna den här matchen innan jag kan känna efter för mycket, sa Alexander Isak i halvtid till C More.

Matchen försenades

Andra halvlek sköts upp efter att en rökridå från bengaler täckte Tele2.  Spelarna täckte sina ansikten för att inte andas in röken innan de gick tillbaka in i omklädningsrummen. Totalt försenades matchen en kvart med avbrottet inför avspark.

Alexander Isak ung derbykung

Hemmalaget jagade sin första derbyseger på fem år och inledde andra halvlek bäst. Magnus Eriksson var nära att straffa sin gamla klubb men skottet gick utanför.

Men det här var Alexander Isaks kväll. I den 65:e minuten chippade Stefan Ishisaki bollen mot talangens panna och 2-0 var ett faktum.

Just inbytte Obasi tråcklade sig sen kort därefter igenom hela Djurgårdens försvar och fastställde slutresultatet till 3-0. Ett retfullt mål men det är Alexander Isak som Djurgårdens försvarare kommer att minnas.

– Derby är det största man kan spela. Jag gör två mål, det är underbart. Jag har haft upp och nedgångar den här säsongen men det känns bra just nu, Alexander Isak till C More.