Guidetti missar VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

John Guidetti missar lördagens landskamp mot Vitryssland. Knäskadan från i söndags sätter stopp för honom. In kommer i stället Anderlecht-forwarden Isaac Kiese Thelin till landskamperna mot Vitryssland och Portugal.

– Det är synd. John har varit i bra form, men det är inget att göra något åt. Han blir borta ett par veckor. Isaac Kiese Thelin ansluter snarast, säger svenska förbundskapten Janne Andersson under måndagens presskonferens.

Guidetti missar VM-kvalet

Det var i söndagens La liga-match mot La Coruna, som svenske anfallaren tvingades lämna planen efter att ha krokat ihop med tidigare AIK-mittfältaren Celso Borges. Det rörde sig om en vridning i knäet och en befarad skada.

VM-kval fotboll

Efter söndagens läkarundersökning stod det klart att han inte kan delta i lanskamperna mot Vitryssland och Portugal. Han har skadat inre ledbandet i knäet och blir inte borta särskilt länge, men tillräckligt för att missa matcherna under landslagssamlingen.

”Isaac är en lojal spelare”

Andersson kallar i stället in Anderlecht-forwarden Isaac Kiese Thelin till truppen. Han har sedan i januari varit utlånad till belgiska toppklubben och fått blandat med speltid. Han fanns dock med i Anderssons senaste landslagstrupp.

– Isaacs straffområdesspel i luften är en av många parametrar som gör att han får vara med. Han är en väldigt lojal spelare som är duktig på att ta instruktioner och att omsätta det i spelet, säger Andersson.

Nannskog: ”Ett säkert kort”

SVT:s expert Daniel Nannskog anser att det är en spelare med starkt självförtroende som täcker upp för Guidetti.

– Det är ett säkert kort som fått göra mål i Anderlecht och gjorde också mål mot Ungern. Han kommer in med ett gott självförtroende och gör verkligen det som laget vill göra. Nu finns det lite storlek i boxen när han kommer in, säger Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet