Foto: TT

19-åriga talangen med i Gerhardssons trupp: ”Jag är i chock”

Uppdaterad
Publicerad

19-åriga Häckenspelaren Anna Sandberg har blivit uttagen i Peter Gerhardssons landslag.

För SVT Sport berättar talangen om beskedet.

– Jag är i chock, det betyder så mycket. Det kommer ta ett tag att smälta, säger Anna Sandberg.

Anna Sandberg satt och följde Peter Gerhardssons laguttagning på ett hotellrum i Marbella där Häcken är på träningsläger, egentligen väntade hon på att U23-truppen skulle presenteras. Istället fick hon se sitt namn i a-landslagstruppen.

– Jag har ju vetat att Amanda Nildén som har samma position som jag är skadad. Jag har tänkt att det kanske finns en liten chans att komma med men jag har inte haft för stora förhoppningar, säger hon till SVT Sport.

Du har tidigare sagt att du har haft Olivia Schough och Caroline Seger som idoler när du var barn, hur blir det att spela med dem nu?

– Man har följt damlandslaget sedan jag var barn. Jag har drömt om att komma dit och spela med de spelarna. Det ser jag fram emot. Jag ska försöka se och lära så mycket jag kan. Att jag själv ska vara där känns inte riktigt verkligt.

”Känns lite mer på riktigt”

Det blir inte första framträdandet i a-landslaget för Sandberg som var med i Peter Gerhardssons januaritrupp som bestod av spelare från damallsvenskan.

– Den här gången känns lite mer på riktigt, konstaterar Sandberg.

För två år sedan var hon långt från elitfotbollen, när damallsvenska Örebro inför säsongen 2021 värvade henne till sitt F17-lag. Sedan dess har karriären gått i en rasande fart.

På måndag startar landslagslägret i Marbella, där Anna Sandberg just nu befinner sig med Häcken.

– Det blir fyra dagar hemma, sedan tillbaka igen. Men jag ska absolut inte klaga, säger hon. 

REPORTAGE: Anna Sandberg och Stina Lennartsson om framtiden i landslaget (15 januari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Lennartsson och Anna Sandberg hoppas på VM. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.