Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ada Hegerberg firar Champions League-titeln med Lyon. Foto: Frank Fife/AFP/TT

CL-mästaren Ada Hegerberg om karriärhotande skadan

Uppdaterad
Publicerad

Lyons norska stjärna Ada Hegerberg är ostoppbar just nu.

Men för bara ett år sedan var det ovisst om hon skulle komma tillbaka till fotbollen på grund av en envis knäskada.

– Jag var långt under den här nivån och nu är jag tillbaka här och det är sjukt, det är så ofantligt stort, säger Hegerberg.

Det var i januari 2020 som Hegerberg drabbades av en korsbandsskada. Det första beskedet var att norskan skulle bli borta i ett halvår, men det dröjde hela 20 månader – och tre operationer – innan hon gjorde ordentlig comeback i oktober 2021.

Nu är 26-åringen mästare i Champions League med Lyon.

– Det här kommer att vara med en resten av livet, utbrister norskan efter finalen mot Barcelona på lördagskvällen.

”Det betyder allt”

Hon beskriver sitt 59:e Champions League-mål, som kom i matchen, som ”ett äventyr”. Och resan tillbaka till fotbollens absolut bästa scen har varit lång och tuff – men mödan värd, säger hon.

– Det betyder allt, med det hårda jobbet som ligger bakom. Det har varit kortsiktiga och långsiktiga mål. Långa och tuffa dagar, säger hon och fortsätter:

– För ett år sedan satt jag på soffan med benet i högläge, och var långt under den här nivån och nu är jag tillbaka här och det är sjukt, det är så ofantligt stort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.