Foto: Bildbyrån

Advocaat tar över Nederländerna

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat kring Nederländernas landslag.

Efter ett par katastrofala år med flera tränarbyten saknar laget stabilitetoch fjärdeplatsen i Sveriges VM-kvalgrupp är inte övertygande.

Nu återvänder Dick Advocaat som förbundskapten, efter att han hoppade av som assisterande ifjol.

Veterantränaren ska bara vara några kontraktsdetaljer från att skriva på för en tredje sejour som förbundskapten för sitt hemland och kommer att ha tidigare storspelaren Ruud Gullit som assisterande tränare. Det uppger De Telegraaf.

Nederländerna – som är en av Sveriges grupprivaler i VM-kvalet – har haft ett par katastrofala år bakom sig och sparkade förra månaden Danny Blind från tränarposten efter en 0–2-förlust borta mot Bulgarien. Nederländerna ligger fyra i kvalgruppen.

69-årige Dick Advocaat har den senaste säsongen tränat turkiska storklubben Fenerbahçe, men väntas komma in i landslaget lagom till vänskapsmatchen mot Marocko 31 maj.

Sverige spelade 1–1 mot Nederländerna på hemmaplan i första VM-kvalmatchen och lagen möts igen i sista omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.