Eskilstuna nära nedflyttning efter 92-kopian

AFC Eskilstuna var i stort behov av seger för att hålla hoppet om nytt allsvenskt kontrakt vid liv.

Elfsborg Issam Jebali satte stopp för det – med en kopia av Thomas Hässlers klassiska frispark från EM 1992.

– Vi släpper till två mål på fasta situationer. Det känns bittert i en sån här viktig match, säger Ludvig Öhman till Cmore.

Fered Ali tände hoppet för hemmalaget när han nickade in 1-0 för Eskilstuna efter att Elfsborg slarvat i försvarspelet och låtit Ali stå ostörd i straffområdet.

Men mycket roligare än så blev det inte för hemmafansen på Tunavallen. 20 minuter senare sköt Issam Jebali in kvitteringen 1-1 när han höll sig framme vid borte stolpen på hörna.

Kvarten in i andra havlek kom nästa kalldusch för Eskilstuna.

Jebali kanaliserade sin inre Thomas Hässler och kopierade tyskens läckra frispark mot Sverige i EM 1992.  Alireza Haghighi var chanslös och 2-1 var ett faktum.

Chidi Omeje kvitterade till 2-2 med 20 minuter kvar men den spänningen stod sig knappt en minut innan Viktor Prodell fastställde slutresultatet 3-2 Elfsborg.

”Krävdes en seger i dag”

Därmed har Eskilstuna alltjämt sex poäng upp till Jönköpings Södra på kvalplatsen, med 28 matcher spelade.

– Det krävdes en seger i dag så vi ändrade om lite taktiskt. Vi försökte göra det bästa av det och gå för tre poäng, tyvärr lyckades vi inte, säger Ludvig Öhman till Cmore.

Det kan med andra ord inte se mörkare ut för nykomlingen som måste vinna båda sina kvarvarande matcher – samtidigt som J-Södra förlorar sina tre kvarvarande och Halmstad tappar åtminstone