Historisk seger för AFC

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna har vunnit sin första match i Allsvenskan. Ludvig Öhman blev den stora matchhjälten mot Kalmar i den historiska segern.

– Vi är glada för den här segern, en skön känsla bara, säger Öhman till C More.

Men det började bra för Kalmar.

Redan efter 18 minuters spel tog gästerna ledningen genom Papa Alioune Diouf. Det såg därmed ut att bli ännu en tung kväll för Eskilstuna som innan matchen hade jobbat in fyra kryss och tio förluster i Allsvenskan.

Papa Alioune Diouf satte 1-0 för Kalmar mot AFC. Foto: TT Nyhetsbyrå

En ledning på 1-0 för Kalmar var också resultatet i halvtid.

Två nickmål gav tre historiska poäng

Men under den andra fick hemmalaget en pangstart. Efter ett inlägg från höger och kalabalik i straffområdet kunde Chidi Dauda Omeje göra sitt första allsvenska mål.

Efter kvitteringen tog AFC över och i andra halvlek vann man avsluten med 10-3 (5-1 på mål). Därmed kom ledningsmålet i den 78:e matchminuten fullt rättvist. Ludvig Öhman nickade dit 2-1 som också blev slutresultatet.

– Det är klart att det är fruktansvärt tungt. Tre viktiga poäng stod på spel och vi lyckades inte ta dem i dag, det känns jobbigt. Vi är inte riktigt med och det är svårt att sätta ord på vad det är som gör att vi inte vinner, sade Kalmars, Sebastian Starke Hedlund, till C More.

”Jag är glad att vi vann”

Gladare var det i AFC-lägret som i och med denna seger är bara en poäng bakom Kalmar och Halmstad i tabellen.

– Vi är glada för den här segern, en skön känsla bara. Det är en tajt match med krig där ute, det kunde ha gått hur som helst men jag är glad att vi vann. Vi kommer närmare lagen som ligger ovanför oss i tabellen och vi känner att vi är med nu, sade Ludvig Öhman till C More.

Nästa helg möts lagen igen – denna gång i Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.